עורך דין לתביעות ביטוח ונזיקין
יואב גפני - עורך דין ונוטריון

ביטוח נכות

ביטוח נכות מתאונה מקנה זכאות לתגמולי ביטוח במקרה שבו נגרמה למבוטח נכות צמיתה בעקבות תאונה. תגמולי הביטוח שישולמו למבוטח קבועים בפוליסה. ככל שתשולם פרמיה גבוהה יותר, כך יהיו תגמולי הביטוח גבוהים יותר.

בין הפוליסות השונות המשווקות על ידי חברות הביטוח ישנם הבדלים בהגדרת המונח "תאונה". לרוב הדרישה היא לאירוע פתאומי, חיצוני, גלוי לעין. למרכיבים אלה מוסיפה כל חברת ביטוח רכיבים נוספים, ובפוליסות מסוימות אף מחריגות חברות הביטוח במפורש תאונה המתרחשת בעקבות אלימות מילולית או מיקרוטראומה.

הבדלים בין פוליסות וניסוחים מסויימים בפוליסות נכות מתאונה עצמן, שעשויים להיראות בעיני מבוטחים כמינוריים בעת עשיית הביטוח, עשויים להתגלות כמהותיים ביותר בדיוק כאשר יזדקק המבוטח לביטוח. על כן מומלץ לבחון היטב את ההגדרות המופיעות בפוליסת הביטוח עוד בטרם רכישת פוליסת נכות מתאונה. כך, למשל, קיימות פוליסות ביטוח נכות מתאונה שבהן נקבע כי שיעור תגמולי הביטוח שישולמו במקרה של נכות צמיתה מותאם לטבלת נכויות המפורטת בפוליסה, וכפועל יוצא מהחישוב המתואר בפוליסה, יקבל המבוטח סכום נמוך בהרבה מכפי שנראה בקריאה ראשונית של חוזה הביטוח.

כאשר המבוטח מוכיח כי נגרמה לו נכות צמיתה בעקבות אירוע תאונתי, לרוב באמצעות חוות דעת של מומחה רפואי, יהיה זכאי לתגמולי ביטוח בגובה סכום הביטוח הנקוב בפוליסת נכות מתאונה. ישנן פוליסות נכות מתאונה המאפשרות המשך כיסוי ביטוחי, וזאת על אף שהפוליסה "הופעלה" ושולמו תגמולי ביטוח למבוטח.

תביעת ביטוח מתיישנת בחלוף 3 שנים ממועד מקרה הביטוח. במקרה של נכות מתאונה או ממחלה קובע סעיף 31 בחוק חוזה הביטוח, כי תקופת ההתיישנות תימנה מיום שקמה למבוטח זכות לתבוע תגמולי ביטוח לפי תנאי חוזה הביטוח. קיימות פוליסות נאות מתאונה אשר קובעות כי מועד התגבשות הנכות הצמיתה הינו מועד מקרה הביטוח.

חשוב להתייעץ עם עורך דין ביטוח מיד עם קבלת עמדת חברת הביטוח, ולא לקבל את תשובת חברת הביטוח ביחס לתביעת נכות מתאונה ככתבה וכלשונה, מבלי לוודא כי התשובה אכן עומדת בתנאי דיני הביטוח. לחברות הביטוח נימוקים רבים לאי-תשלום תגמולי ביטוח, ולא כולם עומדים בתנאי חוק חוזה הביטוח או בהנחיות המפקח על הביטוח. נפגעים רבים מקבלים את תשובת חברת הביטוח כמות שהיא, מבלי לבדוק את תוקפה החוקי, וכך קורה כי מבוטחים רבים מוותרים למעשה על זכויות המגיעות להם מכוח החוזה שרכשו. פעמים רבות גם קורה, כי מבוטחים מסכימים לפשרות שמציעות להם חברות הביטוח, הגם שאין כל צידוק או כל בסיס להצעות אלו.




פסקי דין


חוקים


מאמרים


דילוג לתוכן