אנו מייצגים בתביעות נגד הביטוח הלאומי במקרים הבאים:
1. נפגעי עבודה - תאונות עבודה, תאונות בדרך אל/מהעבודה, תביעה לגמלת נכות מעבודה, תביעה להחמרת מצב, ייצוג בוועדות רפואיות, הגשת ערעור על ועדות רפואיות, תביעה לבית הדין לעבודה במקרה של דחיית התביעה על ידי פקיד התביעות, ערעור לבית הדין לעבודה על החלטת הוועדה הרפואית לעררים, ערעור לבית הדין הארצי לעבודה.
2. נכות כללית - תביעה לנכות כללית, בעקבות תאונה, מחלה או מצב רפואי אחר (כגון ניתוח) שלאחריו נגרמת נכות. ייצוג בוועדות רפואיות, ערעור לבית הדין לעבודה על ועדות רפואיות, תביעת לשירותים מיוחדים (שר"מ), תביעה להחמרת מצב.
3. גמלת סיעוד לפי חוק ביטוח סיעוד - תביעות לגמלת סיעוד, ערעור על ממצאי הערכות תלות, ערעור לבית הדין לעבודה על החלטות ועדה לעררים.
חשוב לפנות אל עורך דין ביטוח לאומי כבר בעת הגשת התביעה לביטוח הלאומי. קיימים מצבים שבהם אופן הצגת העובדות למוסד לביטוח לאומי חשוב מאד ועשוי להשפיע גם על הליכים משפטיים נוספים בהמשך. חשוב גם לדעת כיצד לסווג הפגיעה, האם מדובר בתאונת עבודה, מחלת מקצוע או מיקרוטראומה.
יש לפנות אל עורך דין ביטוח לאומי מיד לאחר קבלת הודעה מהביטוח הלאומי לפיה התביעה נדחית, כולה או חלקה. לא אחת קורה כי הביטוח הלאומי דוחה תביעה רק בשל פגם פרוצדוראלי, אך גם קורה כי תביעות נדחות בשל נימוקים משפטיים שגויים או בשל "פספוס" של עובדות, שהצגתן בצורה נכונה עשויה לשנות לחלוטין את התוצאה הסופית. פעמים רבות מבוטחים תמימים מקבלים את הדחייה כלשונה, ובכך מוותרים למעשה על זכויות סוציאליות חשובות ביותר. במקרה של דחייה בלתי מוצדקת של תביעה, אין לוותר למוסד לביטוח לאומי ויש לעמוד על כל הזכויות המגיעות לכם כמבוטחים.
כיום שכר טרחת עורך דין ביטוח לאומי קבוע בחוק הביטוח הלאומי, בשיעור קבוע באחוזים מתוך הקצבאות המשולמות למבוטחים.